Barion Pixel

TALPVIZSGÁLAT

Az egészséges emberi láb álláskor három ponton támaszkodik a talajra: az I. és V. metatarsus fejecsén és a sarokcsonton. Ezen fő pontok között, az építészetben ismert, feszítőszerkezethez hasonló ívek feszülnek ki. Az egymás mellé helyezett két láb kupolaszerű boltozatot képez. A boltozat nem merev, a csontok közti szalagok és ízületek a járáskor keletkező rázkódásokat letompítják és a járást simává teszik.

Telefonos előjegyzés: +36 30 927 4555 vagy +36 70 379 8560

Dinamikus korrekció

A korrekció célja, hogy a nyomvonalat a normális irányba tereljük. A normális lefutású nyomvonal és a korrekciós emelő – mint ék – együttesen olyan erőt keltenek, ami a boltozatot eredeti helyzetébe kényszeríti. Alapvetően fontos, hogy a korrekciós emelők nem alátámasztó, hanem a terhelésre fellépő dinamikus korrigáló funkciót látnak el. A korrekciót tehát a talpbetét megfelelő méretű és magasságú elemeinek (modulok) olyan…

Számítógépes tervező program

A korrekciós nyomvonal kialakítását a talp nyomásponti képe alapján egy tervező program segítségével végezzük. A megtervezett modulelrendezés sáncszerűen csatornát képez. A betét használata következtében szükségszerűen ebben fog haladni a test súlyvonala. Idővel az ébredő erők hatására a boltozatok az eredeti helyzet felé közelítenek

Modulrendszerű betét

A modulelrendezés elsősorban a korrekciós nyomvonal kialakítását és csak másodsorban a túlnyomott területek tehermentesítését szolgálja. A különböző modulok számítógépes tervezés és tapasztalati kipróbálás után kerültek kialakításra.

Orvosszakmai kontroll

A Suport szoftver lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző időpontokban készített felvételek egymással és a standard ún. „ jó talpkép”-pel összehasonlíthatóak legyenek. Ez megkönnyíti a diagnosztikát és a talpnyomásban történt változások jól nyomon követhetők.