Barion Pixel

RÓLUNK

A Veszprémi Szív és Egészség Centrum évek óta ismert szereplője a Veszprém megyei magán egészségügyi ellátásnak. Veszprém szívében, nyugodt környezetben komplex magánegészségügyi szolgáltatásokkal várjuk pácienseinket.

 

Több évtizedes szakmai tapasztalattal, kiemelkedő szaktudással, valamint modern eszközökkel biztosítunk magas minőségű egészségügyi szolgáltatásokat pácienseink számára.

Filozófiánk, hogy az egészséget nem csak gyógyítani, hanem megőrizni kell, ezért kiemelt figyelmet szentelünk a prevenciónak. Arra buzdítjuk pácienseinket, hogy szenteljenek különös figyelmet a megelőzésre és vegyenek részt a szükséges szűrővizsgálatokat, hiszen a betegségek korai stádiumban való diagnosztizálása nagyban növeli a gyógyulás esélyét.

Központunkban kardiológiai és sportorvosi szakrendelés, üzemorvosi ellátás, fizikoterápiai kezelés, diagnosztikai eljárások és gyógytorna vehető igénybe.

 

MUNKATÁRSAINK

Dr. Sydó Nóra Ph.D

Kardiológus és sport szakorvos

Egyetemi adjunktus
Kardiológus
Sportorvos szakorvos
Sporttáplálkozás szakértő

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika munkatársa.

1988-ban született Veszprémben. Középiskolai tanulmányait a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban végezte. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán folytatott tanulmányait 2013-ban summa cum laude minősítéssel fejezte be. 2010-től folyamatosan végez tudományos kutatómunkát a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán sportkardiológia témakörben. A kutatási eredményekből több I. díjas TDK-előadás, rektori pályamunka született, illetve a kutatás anyaga számos hazai és nemzetközi konferencián hangzott el előadás és publikáció formájában. Tanulmányai során elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat és a Nemzeti Kiválóság Program – Eötvös Lóránd Ösztöndíját valamint Doktorjelölti Ösztöndíját. 2013 és 2016 között nappali ösztöndíjas PhD hallgatóként folytatta tanulmányait a Városmajor Szív-és Érgyógyászati Klinikán.

2014-től a világhírű amerikai Mayo Klinikán (Rochester MN, USA) tudományos kutatómunkatársként részt vesz a Sportkardiológiai részleg terhelésélettani kutatásaiban Prof. Thomas Allison szakmai irányításával. 2016-tól 2020-ig kardiológus rezidensként dolgozott a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán.  2018-ban PhD fokozatot szerzett summa cum laude minősítéssel. 2019 óta PhD témavezetőként folytatja korábbi kutató munkáját a Semmelweis Egyetem Elméleti és Transzláció Orvostudományok Doktori Iskolájában sportkardiológia és a terhelésélettani vizsgálatok területén, jelenleg két PhD hallgató kutatómunkáját mentorálja. 2020-ban elnyerte a Nemzeti Kiválóság Program Posztdoktori Ösztöndíját. 2020-ban szakvizsgát tett kardiológiából és sikeresen lediplomázott az International Olympic Committee Sports Nutrition Specialist képzésén. 2021-ben szakvizsgát tett sportorvostanból. Számos sportegyesülettel dolgozik együtt, közel öt éve  a Magyar Úszó Válogatott keretorvosa, 2021-ben Ő kísérte a csapatot a Tokiói Olimpiára. A sportkardiológia ambulancián számos világhírű élsportolót vizsgálnak, segítik sportolókat a versenyekre való felkészülésben és az edzésprogram optimalizálásában. Számos sportrendezvény egészségügyi biztosításában vett részt. Aktív szerepet vállalt a FINA Világbajnokságok egészségügyi hátterének szervezésében, 2017-ben az oktatás és a fizioterápia felelőseként, majd 2022-ben az úszás sportágfelelőseként.

Dr. Sydó Tibor Ph.D

Ügyvezető főorvos

Belgyógyász
Kardiológus
Üzemorvos
Sportorvos

1984-ben végzett a Semmelweis Egyetemen, majd szakvizsgákat szereztett belgyógyászatból, kardiológiából, üzemorvostanból és sportorvostanból. Több mint 30 éve dolgozik kardiológusként és belgyógyászként. Sportorvosként közel 15 éve felügyeli a Veszprémi kézilabda csapat egészségét.

Orvosként számtalan sikerélmény éri nap, mint nap. A sikerei annak köszönhetők, hogy kellő figyelemmel fordul a páciensek felé és megtalálja a megoldást a problémáikra.  A csaknem négy évtizedes orvosi pályafutása során számára a legmeghatározóbb pozitív élményt azok az esetek jelentik, amikor a páciensek panaszai sikeresen csökkennek vagy a problémák teljes mértékben megszűnnek. Számos komplikáltabb esetre még most is pontosan emlékszik.

Egyebek mellett azért is választotta ezt a hivatást, mert itt együtt kell gondolkodni a pácienssel. Mivel minden eset egyedi és a problémák okai is különbözőek, ezért a megoldások is eltérnek egymástól. Ahhoz, hogy az orvosi pályán sikereket érjünk el nagy szükségünk van pontosságra, következetességre, analitikus képességre és empátiára egyaránt.

Specializációk: sportkardiológia, teljesítményélettan, szívritmuszavarok- magasvérnyomás-szívinfarktus megelőzése és utókezelése, szívultrahang, sportsérülések konzervatív kezelése, mozgásszervi panaszok kezelése, fizioterápia.

Fontosnak tartja az egészségmegőrzést, hogy teljes életet éljünk és erre tanítja a pácienseit is. Szabadidejében sok időt tölt a természetben a kutyáival és küzdősportot űz.

Szőcze Sára

Diplomás szakápoló

diplomás szakápoló (Bsc)
foglalkozás-egészségügyi szakápoló
intenzív betegellátó szakápoló
fizikoterápiás szakasszisztens

Bődi Bernadett

Fizikoterápiás asszisztens

fizikoterápiás asszisztens
gyógymasszőr
rehabilitációs környezettervező szakértő (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Egészségtanár (Szegedi Tudományegyetem)