Barion Pixel

SPORTORVOS

A sportolók és magas fizikai igénybevételnek kitett munkát végzők szívének átlagon felüli megterhelése, és az ebből adódó magasabb hirtelen szívhalál rizikó a rendszeres kivizsgálás bővítését teszi szükségessé.

Élsportolóknál az átlagon felüli fizikai igénybevétel és a komoly pszichés megterhelés következtében a sport általános pozitív hatásai mellett egyes rizikótényezők vagy trigger faktorok (kiváltó tényezők) az átlagosnál magasabb kockázatot jelentenek. Az élsportolók háromszor, ötször magasabb hirtelen szívhalál rizikóval rendelkeznek az azonos korú átlagpopulációhoz képest. A szűrés optimalizálásával lehetővé válik a magasabb kockázatú sportolók felismerése, és szükség esetén eltiltása a versenysporttól.

A kiterjesztett sportkardiológiai vizsgálat elengedhetetlen a panaszmentes élsportolók szűrésében, és a panaszos sportolók kivizsgálásában. Megalapozza az élsportoló sporttevékenységének biztonságos engedélyezését, illetve segíti a sportolót a felkészülésben nemcsak a biztonság növelésével, hanem terhelés-élettani vizsgálataink segítségével a sportoló konkrét edzettségi állapotának felmérésével, mely egyben viszonyítási alapul szolgálhat a későbbi kivizsgálás során.

A vizsgálatra érkező sportolók nagy része panaszmentes, általában kiterjesztett szűrővizsgáltra érkeznek, azonban számos panaszos sportolót is vizsgálunk.

SZOLGÁLTATÁSOK

Sportolói alapszűrés

A sportolói alapszűrés a részletes anamnézis felvétele mellett 12-elvezetéses EKG vizsgálat elvégzését jelenti. Sportorvosi engedély kiadásával.

Bővebben

Komplex sportkardiológiai felmérés

A komplex sportkardiológiai felmérés részletes anamnézis felvételből, 12-elvezetéses EKG vizsgálatból, és laboratóriumi, Holter EKG, ABPM, valamint szívultrahang vizsgálatokból áll.

Bővebben

Teljesítmény élettani felmérés

Spiroergometria, vagyis légzésfunkciós vizsgálattal kiegészített terheléses EKG vizsgálat a rendelőben és a pályán, egyéni sportolóknak és csapatoknak is!

Bővebben

Komplex edzés- és táplálkozástervezés

Spiroergometria és testösszetétel mérés, melynek segítségével azt vizsgáljuk, mennyi kg zsírból, izomból és vízből áll össze a páciens testtömege.

Bővebben

Egyéni sportolói és csapatorvosi ellátás

Orvosi csapatunk vállalja a mérkőzések és edzések orvosi felügyeletének biztosítását. Igénytől függően a meccseken, edzéseken is részt tudunk venni. Segítjük a rehabilitációs folyamatokat.
Kérjük, elérhetőségeinken vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztessünk: pontosan mire van szükségük.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

REFERENCIÁINK

MKB Veszprém
JKSE Jászberény
Győri AUDI ETO
Vasas női röplabda csapat
Érdi Mária