Barion Pixel

ABI mérés (boso)

A jó keringés biztosítja a szervezet számára az oxigéndús és tápanyagban gazdag vért. Ennek vizsgálatára az ABI mérést ajánljuk.

Minden harmadik 40 év feletti ember keringési zavarral küzd. Sokan nem is tudnak róla, mert ez a betegség sokáig nem okoz tüneteket. Általában csak akkor észrevehető, amikor az ér már károsodott. Az érrendszeri betegségek következményei drámaibbak, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Amennyiben egyáltalán nem, vagy túl későn észlelik, akár szívinfarktushoz, agyi érelzáródáshoz vagy a végtagok amputációjához is vezethet.

Optimális ellátás és rendszeres ellenőrzés esetén az érrendszeri betegségek idejében felismerhetőek és kezelhetőek. Lassítható a betegség előrehaladása, és elkerülhető a szívinfarktus és az agyi érelzáródás.

Ki a leginkább veszélyeztetett?

A keringési problémák kockázata a kor előrehaladtával növekszik, a nőknél 60 éves kortól, férfiak esetében pedig 50 éves kortól ajánlott a vizsgálat. Kortól függetlenül különösen azoknál a betegeknél, akiknek magas a vérnyomása, túlsúlyosak, mozgáshiányosak, magas a koleszterinszintjük vagy örökölt keringési zavarban szenvednek, magától értetődő a rendszeres kontroll. Ez vonatkozik a cukorbetegekre és a dohányosokra is.

Hogy ismerhető fel a keringési zavar?

Az ABI-teszt egy igazolt orvosi mérési módszer, melyet a keringési zavarok felismerésére használnak. A négy végtagon egyidejűleg mér, hogy információkat gyűjtsön a keringési rendszerről és kiértékelje az eredményeket.

Az ABI értékek jelzik egy esetleges szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatát.

Hogy végzik az ABI-mérést?

Az ABI-mérés nem fájdalmas, és a boso ABI-system 100 műszerrel körülbelül 1 percig tart a vizsgálat.

Az ABI-system 100 világszerte az első olyan rendszer, amellyel a mérés oszcillometrikus, lehetővé teszi az egyidejű vérnyomásmérést mind a négy végtagon pontosan és megbízhatóan.

A mérés a négy végtagon hasonló, mint a klasszikus felkarokon végzett vérnyomásmérés. A mérés után az értékeket számítógépre vezetik, ami automatikusan kiszámolja a jobb és a bal ABI-értéket. Tudjon meg többet a műszerről itt.

Menjen biztosra! Vegyen rész ezen a fontos szűrővizsgálaton!

Vissza